Symposium Banerji Protocols

Internationaal congres 2016: 

De homeopathische behandeling van kanker

De Banerji protocollen & de ziekteclassificatie van Hahnemann in de behandeling van kanker. 2 en 3 april 2016, Köthen (Anhalt) Duitsland

Op 2 en 3 april 2016 heeft de SHH een internationaal Banerji Congres gepland staan. De eerdere symposia in 2012, 2013 en 2014 met gasten uit 17 verschillende landen, hebben plaatsgevonden vanuit het Theater hotel in Almelo, Nederland. Het Congres in 2016 zal in Duitsland gehouden worden, in Köthen. Köthen is het stadje waar Hahnemann zijn belangrijke boek ‘de chronische ziekten’ en de 3e en 4e editie van de Organon heeft geschreven. Waar anders hoort dit congres plaats te vinden? Ook op dit congres zullen weer veel artsen en therapeuten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn om de ervaringen van de artsen Banerji te integreren in hun eigen praktijken. Aan de Banerji-protocollen ligt een ziekteleer ten grondslag die helemaal aansluit op de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de klassieke homeopathie. De kerngedachte daarin is, dat ieder mens een zelf genezend vermogen heeft. Dringt een ziekteverwekker binnen, dan treedt het gezonde lichaam daartegen op door antistoffen te produceren. Zo lang ons zelf genezend vermogen goed functioneert, worden we niet of slechts tijdelijk ziek. De antistoffen hebben even de tijd nodig om ons weer te genezen. Wij worden dus pas echt ziek wanneer ons zelf genezend vermogen faalt. Wanneer ons afweer- of immuunsysteem ontregeld is.

Ziekteclassificatie

Een ziekteclassificatie betekent niets meer of minder dan dat we in de klassieke homeopathie onderscheid maken in soorten ziekten:

  • incidenten – bijvoorbeeld ongevallen;
  • besmettelijke ziekten – bijvoorbeeld soa’s;
  • epidemische ziekten – bijvoorbeeld griep;
  • ziekelijke erfelijke aanleg – bijvoorbeeld reuma in de familie
  • etc.

In de homeopathie richten we ons niet exclusief op het sluitstuk van het drama, maar zoeken we juist het begin van de ontregeling. Daarin speelt de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann een belangrijke rol. Waar liggen voor hem of haar de ontvankelijkheid en gevoeligheid? Waar de grootste kans op verstoring van de balans? Laat ons weten dat u geïnteresseerd bent in dit congres en registreer u hier alvast » U ontvangt later meer informatie en informatie over de kosten. Op basis daarvan kunt u zich definitief aanmelden.

Flags Widget powered by AB-WebLog.com.